Nekretnine Rijeka

URED OTOK KRK
+385 51 677 809
+385 91 605 1497


URED VELIKA GORICA
+385 1 6219 566
+385 98 948 7019


info@nekretnine-stangrad.hr
www.nekretnine-stangrad.hr

Nekretnine Rijeka (4)

Rijeka je po veličini treći hrvatski grad te gospodarsko i društveno središte Primorsko-goranske županije i zapadne Hrvatske. Grad se smjestio na sjevernoj obali Kvarnerskog zaljeva. Proteže se istočno i zapadno od ušća rijeke Rječine u Jadransko more. Odličan zemljopisni položaj učinio je Rijeku najvećom hrvatskom lukom i jednom od najvećih europskih luka. Rijeka obuhvaća naselja Banderovo, Belveder, Brajda-Dolac, Brašćine-Pulac, Bulevard, Centar-Sušak, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Gornji Zamet, Grad Trsat, Grbci, Kantrida, Kozala, Krimeja, Luka, Mlaka, Orehovica, Pašac, Pećine, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Potok, Srdoči, Sveti Kuzam, Sveti Nikola, Svilno, Školjić-Stari grad, Škurinje, Škurinjska Draga, Turnić, Vojak, Zamet.

Razvoj luke, gospodarstva i gradske infrastrukture je povijesno bio pod snažnim utjecajem ugarske vladavine. Zbog toga Rijeka obiluje arhitekturom srednjeeuropskog tipa. Arhitektonsku i urbanističku jezgru Rijeke čine Korzo, Stari grad, Delta, Brajda, Sušak i Trsat. To su dijelovi grada koji obiluju kulturnim i građevinskim spomenicima. Grad karakterizira urbanistička asimetrija stambenih zgrada i vijugavih ulica te većih i manjih parkova. Rijeci je rad luke osigurao dobru prometnu povezanost i snažan gospodarski razvitak.

Područje Rijeke je odlično povezano sa centralnom Hrvatskom i Zagrebom. To je gusto naseljena i ekonomski napredna sredina. U skladu s tim, Rijeka u kontinuitetu napreduju prostorno i infrastrukturno. Ranije navedeno pozitivno utječe na povećanje broja i kvalitete nekretnina u Rijeci. Svakodnevno se radimo na povećanju izbora nekretnina, kuća, stanova i zemljišta za prodaju na lokaciji Rijeka. U nastavku je prikazana galerija nekretnina koje trenutno imamo na prodaju u Rijeci.
 
Sadržaj stranica je isključivo informativnog karaktera i kao takav ne obvezuje Stan grad d.o.o.

Copyright © 2024 STAN GRAD d.o.o.
Impressum | Sitemap
StanGrad nekretnine na Realitica, Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.